Είναι το μεταλλικό νερό καλό για τη δυσπεψία;

Είναι το μεταλλικό νερό καλό για τη δυσπεψία;

25 Απριλίου, 2022 0 By admin
Είναι το μεταλλικό νερό καλό για τη δυσπεψία;

Η «δυσπεψία», ή «δυσπεψία», όπως είναι ευρέως γνωστή στον λαό, είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Δυσπεψία; Κάνει αισθητό με τη μορφή φουσκώματος, πίεσης και πόνου στο πάνω μέρος της κοιλιάς μετά τα γεύματα. Συνιστάται στα άτομα με αυτό το πρόβλημα να μειώσουν την ποσότητα των γευμάτων και να υιοθετήσουν ένα μικρό και συχνό διατροφικό πρόγραμμα.

Τονίζοντας ότι το να τρώτε μόνο το ιφτάρ χωρίς να σηκώνεστε για σαχούρ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ο Ειδικός Διατροφής και Διαιτολογίας Prof. Ο Δρ. F. Esra Güneş, «Η κατανάλωση τροφών γρήγορα και χωρίς επαρκή μάσηση, η προτίμηση τροφών εκτός των καθημερινών διατροφικών συνηθειών σε μεγάλες ποσότητες ή η συνεχής κατανάλωση φαγητού μέχρι την ώρα του ύπνου χωρίς κανένα πρόγραμμα γεύματος πυροδοτεί δυσπεψία. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά σημαντικό όσοι νηστεύουν να σηκωθούν για sahur και να καταναλώνουν πολλά υγρά.

“ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕΤΑΚΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΣΑΧΟΥΡ ΚΑΙ ΙΦΤΑΡ”

Δηλώνοντας ότι τα μεταλλικά μεταλλικά νερά βοηθούν στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου χάρη στην περιεκτικότητα σε διττανθρακικά, ο Prof. Ο Δρ. Η Esra Güneş επεσήμανε ότι θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώνετε μεταλλικό νερό αμέσως μετά τα γεύματα, ειδικά επειδή θα υπάρξει αύξηση της έκκρισης γαστρικού οξέος μετά τα γεύματα.

καθ. Ο Δρ. Ο Güneş είπε, «Το διττανθρακικό είναι ένα φυσικό συστατικό όλων των μεταλλικών νερών. Για το λόγο αυτό, η κατανάλωση 1 μπουκαλιού μεταλλικό νερό μετά το ιφτάρ είναι πολύτιμη όχι μόνο για την ανακούφιση από τη δυσπεψία, αλλά και για την αντικατάσταση των μετάλλων που έχασε ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της πείνας και έχουν πολύ σημαντικές λειτουργίες. Αναμφίβολα, η κατανάλωση ενός μπουκαλιού μεταλλικού νερού στο σαχούρ και το ιφτάρ μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση στο στομάχι και στο εντερικό σύστημα.