Ποιες είναι οι προσευχές που πρέπει να διαβάσετε πριν πάτε για ύπνο;  Ποιες προσευχές διαβάζονται πριν πάτε για ύπνο;  Τι είναι η προσευχή ύπνου;

Ποιες είναι οι προσευχές που πρέπει να διαβάσετε πριν πάτε για ύπνο; Ποιες προσευχές διαβάζονται πριν πάτε για ύπνο; Τι είναι η προσευχή ύπνου;

13 Μαΐου, 2022 0 By admin
Ποιες είναι οι προσευχές που πρέπει να διαβάσετε πριν πάτε για ύπνο;  Ποιες προσευχές διαβάζονται πριν πάτε για ύπνο;  Τι είναι η προσευχή ύπνου;

Οι άνθρωποι ευχαριστούν τον Θεό προσευχόμενοι πριν κοιμηθούν. Η προσευχή δίνει στους ανθρώπους ειρήνη. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για τις προσευχές που πρέπει να διαβάσετε πριν πάτε για ύπνο, πριν πάτε για ύπνο. Αποκτά γνώση της προσευχής του ύπνου. Οι προσευχές που διαβάζονται πριν από τον ύπνο έχουν λάβει χώρα μεταξύ των ανθρώπων. Ποιες όμως προσευχές και σούρες πρέπει να διαβαστούν πριν πάτε για ύπνο;

Πριν πάτε για ύπνο, τα πρωινά και βραδινά dhikr θα πρέπει πάντα να διαβάζονται τακτικά.

Προσευχές που πρέπει να διαβάζονται πριν τον ύπνο

Προφορά;

Allahumma eslemtu nafsi ileyke veccehtehü vechi ileyke ve fawwadtu amr ileyke ve elce’tü zahri ileyke, σε ζήτηση και οδηγός ileyke, la melcee ve la menca minke illa ileyke.

Τουρκική Μετάφραση;

Θεέ μου! παραδίδω τον εαυτό μου σε σένα. Γύρισα το πρόσωπό μου προς το μέρος σου. Σας ανέθεσα την επιχείρησή μου. Επιθυμώντας τη συγκατάθεσή σου, φοβούμενος την τιμωρία σου, έγειρα πάνω σου, κατέφυγα σε σένα, δεν υπάρχει καταφύγιο από σένα, πίστεψα στο βιβλίο που έστειλες και στον προφήτη που έστειλες.

Προσευχές που πρέπει να διαβαστούν πριν από τον ύπνο

* Πριν πάει ο Προφήτης για ύπνο. Διαβάζοντας ένα κεφάλαιο μαζί με τη Φατίχα και μετά,

Λέγοντας “La Ilahe Illallah, Vahdehu La Sharike Leh, Lehü’l mulk ve Lehü’l Hamdü ve huve Âlâ Külli Şey’in Kadir” και “La havle velâforce illâ Billah” και μετά “SubhanAllah” 33 φορές, “SubhanAllah” 33 φορές Συνέστησαν να πείτε “Alhamdulillah” και “Allahu Akbar” 34 φορές, ολοκληρώνοντας έτσι αυτό το tasbihat στο 100 και διαβάζοντας το κεφάλαιο του Kafirun. Σύμφωνα με τη φήμη, ο Προφήτης μας σύστησε αυτή τη συμβουλή στον Χαζράτ Αλί και στον Χαζράτ Φάτμα (ra) ένα βράδυ που ήταν φιλοξενούμενοι στο σπίτι τους. (Ramuz, τ. 1/26-1)

Πριν πάει για ύπνο, ο Δάσκαλός μας ο Προφήτης απήγγειλε τους στίχους των Ihlas, Felak, Nas και Ayetel Kursi, φυσούσε στην παλάμη του και σκούπιζε το σώμα του. Μετά τη νυχτερινή προσευχή, έλεγε Amenerrasulü και Mulk Surah. Είναι σούννα να μην μιλάμε κοσμικά λόγια μετά τη νυχτερινή προσευχή και να κοιμόμαστε για τη νυχτερινή προσευχή. Η μέρα ενός μουσουλμάνου ξεκινά με την ανατολή του ηλίου και τελειώνει με το ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι σύμφωνο με τη Σούννα να ζεις μια νυχτερινή ζωή μετά τη νυχτερινή προσευχή.

Μερικές προσευχές που απήγγειλε ο Προφήτης μας πριν κοιμηθεί:

1- Bismice rabbi vedağtü cenbi ve bike erfauhü, fein emsekte nafsi ferhamhe, ve in ersaltehe fehfezhe, bima tehfazu bihi ibadekessalihin. Μπουχάρι 11/126,
Σημασία: Άφησα το πλευρό μου (σώμα) με τον Κύριό μου στο όνομά σου και θα το σηκώσω με το mashiat σου. Αν μου πάρεις την ψυχή, ελέησέ την. Αν τον στείλεις πίσω, προστάτεψε τον όπως προστατεύεις τους δίκαιους υπηρέτες σου».

2- «Allahumma gini azabeke yewme tub asü ibadeke»
Σημασία: «Σώσε με από το μαρτύριο σου την ημέρα που θα αναστήσεις τους δούλους σου». Abu David 4/311

3- «Bismikallahumma emutu ve ehya» Bukhari 11/113.
Σημασία: Ω Αλλάχ, στο όνομά σου πεθαίνω και ζω.

Τι είναι η προσευχή ύπνου;

Σε πολλές πηγές στο διαδίκτυο, ως προσευχή ύπνου, “Allahümme eslemtü nafsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefeveztü am ileyke veelce’tu zahri ileyke. Με ευγένεια και ευγένεια. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.” βρίσκεται.

Εάν υποφέρετε από αϋπνία, η προσευχή που θα απαγγέλλετε πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ είναι η προσευχή που απαγγέλλει ο Προφήτης. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να απαγγέλλετε την προσευχή στα αραβικά. Μπορείτε να πείτε την προσευχή σας απομνημονεύοντάς την ή διαβάζοντάς την από ένα κομμάτι χαρτί στη μεταφρασμένη του μορφή στα τουρκικά.

Η συντομευμένη έκδοση της προσευχής ύπνου είναι η εξής. «Κύριέ μου, παρέδωσα την ψυχή μου σε σένα, στράφηκα σε σένα. Σου έχω εμπιστευτεί τις υποθέσεις μου και σε εμπιστεύομαι. Καταφεύγω στο έλεός σου και ικετεύω για το έλεός σου».

Αν διαβάσετε αυτή την προσευχή, ανανεώνετε επίσης την πίστη σας. Για να γίνει δεκτή η προσευχή σας, είναι σημαντικό να προσεύχεστε στο κρεβάτι σας με wudu.