1. Anasayfa
  2. Oyun
Trendlerdeki Yazı

2022 Yılının En Çok Beklenen Oyunları 

2022 Yılının En Çok Beklenen Oyunları 
2022 Yılında Çıkacak Oyunlar
0

2022 yılının en çok beklenen oyunları, pandemi sonrası yaşanan gecikmelerden sonra oyun tutkunlarıyla buluşmayı bekliyor.

2022 yılının en çok beklenen oyunları ocak ayından itibaren piyasaya sürülmeye başlandı. Son iki yılın her büyük filminin Covid nedeniyle defalarca ertelendiğini biliyor musunuz? Oyunlar da benzer durum yaşandı.

Bu yıl piyasaya sürülen en büyük oyunlardan bazıları, geçen yıl oynamayı umduğumuz oyunlar. Nintendo’dan Sony’ye, Microsoft’tan ve daha pek çoğuna neredeyse herkes, oyunların birçoğu pandemi nedeniyle ertelendikten sonra, hayranların görmek için can attığı projeleri açıklamaya hazırlanıyor.

Bu yıl tüm platformlarda çıkacak o kadar çok yeni oyun var ki, her şeyi kapsayan bir klişeyle özetlemek gerekirse: dört gözle bekleyeceğimiz çok şey var. 2022 yılında çıkacak oyunlar arasından bazılarını sizin için seçtik.

2022 Yılında Çıkacak Oyunlar

2022 yılında çıkacak oyunlar
2022 yılında çıkacak mobil oyunlar

2021’den bu yıla kadar bir gecikmenin ardından 2022 yılında çıkacak oyunlar merak konusu olmaya devam ediyor.

Horizon Forbidden West, Zelda: Breath of the Wild, God of War Ragnarök, Pokémon Legends: Arceus, Elden Ring, Starfield, Hogwards Legacy, Rainbow Six Extraction, Gran Turismo 7, Ghostwire: Tokyo, Marvel’s Midnight Suns, A Plague Tale: Requiem, Arc Raiders, Layers of Fear 2022, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 oyunları sadece bunlardan bazıları.

Elden Ring

elden ring platforms
elden ring sistem gereksinimleri

FromSoftware’in Dark Souls, Bloodborne ve Sekiro ününe sahip en yeni oyunu Elden Ring, Hidetaka Miyazaki ve George RR Martin tarafından hazırlandı. Elden Ring hikayesi Aradaki Topraklarda geçiyor. Oyuncular burayı ölümsüz askerler ve arada sırada ejderhalarla dolu ıssız ve tehlikeli bir yer olarak tanıyacak.

Çeşitli olayları içinde barındıran açık arazilerin, karmaşık ve üç boyutlu tasarımlara sahip büyük zindanlarla buluştuğu devasa bir dünya.  2022 yılı oyunları arasında yer alacak Elden Ring 25 Şubat 2022’de çıkıyor.

God of War Ragnarok

god of war ragnarok ne zaman çıkacak
god of war ragnarok sistem gereksinimleri

2022’de piyasaya sürülecek olan God of War Ragnarok Olympian tanrılarının yenilgisinin ardından Kratos’un oğlu Atreus ile birlikte göç ettiği Midgard diyarına geri dönüyor. Her ikisi de şimdi İskandinav mitolojisinin eskatolojik sonucuna ve muhtemelen geliştirici Sony Santa Monica’nın Kratos’un İskandinav destanının “final” olarak tanımladığı dünyalarının yeniden doğuşuna katılıyor.

Ryan Hurst ( Sons of Anarchy ) Thor’u seslendirecek, Richard Schiff ( The West Wing ) ise 2018 yapımı God of War‘ın devamında Odin, Kratos ve Atreus’un baş düşmanını oynayacak. God of War Ragnarok 30 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak.

Stalker 2

stalker 2 sistem gereksinimleri
stalker 2 indir

Stalker 2 kült klasik orijinal Stalker: Shadow of Chernobyl’in 2007’den uzun zamandır beklenen devamı. O zamanlar özel bir yere sahip olan Stalker, 2008 ve 2009’da hızlı bir şekilde art arda iki devam filmi çıkardı. Seriyi canlandıran dördüncü bir oyun.

Numaralı girişlerin kullanılması, bir zamanlar 2011 için planlanmıştı, ancak 2012’de finansman yetersizliği nedeniyle iptal edildi. Orijinal nükleer sonrası serpinti hayatta kalma-korku/atıcı melezinin hayranları, 2022 oyunları arasında yer alacak olan GSC Game World’ün muhteşem görünümlü Stalker 2 oyununu sabırsızlıkla bekliyor olabilir.

Stalker 2 28 Nisan 2022’de piyasaya sürülecek ve PC ve Xbox Series X|S’de çıkacak. Ayrıca hem konsol hem de PC aboneleri için Xbox Game Pass’te birinci günde başlayacak. Şu anda, bir PlayStation lansmanı henüz duyurulmadı, ancak bir sızıntı, oyunun Xbox konsollarında üç ay boyunca zamana özel olacağını gösteriyor gibi görünüyor.

GSC Game World, oyunu PC’de oynamanın özelliklerini henüz açıklamadı. Xbox Series X|S’de piyasaya sürülen konsol sürümünün platforma özgü olacağını ve bu nedenle oyunun Xbox One yapısında çalışmayacağını biliyoruz.

horizon forbidden west pc
horizon forbidden west metacritic

Horizon Forbidden West PlayStation’ın en yeni franchise başlangıçlarından biri olan Horizon Zero Dawn’ın uzun zamandır beklenen devamı. Vahşi makinelerin canavarlar ve dinozorlar gibi dolaştığı kıyamet sonrası bir dünyada geçen yeni bir medeniyetin tohumları ortaya çıktı ve yeniden inşa edilmeye başlandı. Ancak yeni oluşan kabile toplumları hem makineler hem de birbirleri tarafından tehdit ediliyor.

Kahraman Aloy, Zero Dawn’da insanlığın şampiyonu olarak ortaya çıktı ve Amerika’nın batı kıyısının enkazına doğru yolculuk ederken Yasak Batı’daki yeni gizemlerin kilidini açmak için geri döndü.  2022 yılında çıkması beklenen oyunlar arasında başı çeken Horizon Forbidden West, 18 Şubat’ta PS4 ve PS5 için çıkacak.

Starfield

starfield sistem gereksinimleri
starfield ne zaman çıkacak

Bir başka Xbox Series X|S ve PC’ye özel olan Starfield, Todd Howard ve Bethesda Game Studios’un bir sonraki destansı tek oyunculu RPG’sidir . Howard, Starfield’ı “Uzayda Skyrim” olarak tanımlıyor, ancak “geçmişte yaptığımızdan biraz daha sert bir rol yapma oyunu” olduğunu da belirtti. RPG, Bethesda’nın Creation Engine 2 kullanılarak geliştirilen ilk oyunu olacak.

Ve biz henüz oynanış şeklini görmesek de BGS’nin Starfield vizyonu geçtiğimiz yıl içinde daha net hale geldi; Artık Starfield’ın mod desteği, sağlam karakter özelleştirmesi, birinci ve üçüncü şahıs bakış açıları ve ana gruplar hakkında ayrıntılara sahibiz. Starfield, 11 Kasım 2022’de piyasaya sürülecek.

Hogwarts Legacy

hogwarts legacy ne zaman çıkacak
hogwarts legacy steam

Teaser görüntülerine dayanan Hogwarts Legacy, uygun bir Harry Potter RPG’sinden bekleyeceğiniz birçok aktiviteyi içerir: karakter yaratma, Sıralama Töreni, sihir dersleri, iksir hazırlama, Quidditch ve daha fazlası.

1800’lerde, Harry ve arkadaşlarının doğmasından yüzlerce yıl önce, Hogwarts’a giden bir öğrenci olarak oynayacaksın, ama hiç şüphesiz bol miktarda sihirbazlık yaramazlığı yapacaksın. Bu bir açık dünya RPG’sidir, bu yüzden keşfedilecek çok şey bekleyin.

Görünüşe göre 15 Nisan’dan sonra yayınlanacak. Hogwarts Legacy, 2022 yılının en çok beklenen oyunları arasında yer alıyor. 2022 Hogwarts Legacy ile, Harry Potter hayranlarının sonunda Büyücülük Dünyasında kendi maceralarına atılabilecekleri yıl olacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir